kobiety.net.pl

Nazwa: Hasło:
 
Jeśli nie masz jeszcze konta zarejestruj się
» Polityka cookie Kobiety.net.pl

Strona główna   Dom   Kariera   Rodzina   Styl   Zdrowie   Związki   Życie   Klub  

 
Szukaj

   





 
Ankieta
Czy kobiety w Polsce są dyskryminowane w pracy?





 
 

Fryzury karnawałowe 2009
2009/1/16 0:10:00

Karnawał 2009 - ten sezon to odejście od tzw. artystycznego nieładu i powrót starannych, choć również interesujących upięć nawiązujących do antycznych, greckich piękności.

Zamiast opasek i gumek wykorzystywane są włosy. Bardzo modne będą też duże dekoracje we włosach i upięciach. Koki - precyzyjnie upięte, ale w finezyjny sposób. Mniej ważne staje się czy efekt zrobiony jest tylko z naturalnych włosów. Modne stają się zatem dołączone włosy sztuczne, oczywiście kolorystyką i efektem zbliżone do naturalnych.

fot. Dariusz SenkowskiBardzo modnym upięciem wciąż święcącym triumfy jest stylizacja na Amy Winehouse (angielska wokalistka soul). Ona sama odwołała się do lat 60 i koków typu „ul" (czyli bardzo wysoko uniesione włosy na czubku głowy).

Fryzury są bardzo awangardowe i retro zarazem. We włosach pojawiają się też apaszki i chusty, nawiązujące do ery hippie i punk oraz mocne i kolorowe dodatki biżuteryjne. Tego typu upięcia świetnie odnajdują się w modzie ślubnej. Tu króluje gładkość, naturalność, połysk i delikatna biżuteria. Fryzury cechuje zaczesanie włosów do tyłu oraz upięcie formy minimalistycznej na czubku głowy i na karku. Formy przedstawiają modny a zarazem nowatorski kształt. Są gładkie i proste, wzbogacone ozdobą biżuteryjną równie modną w tym sezonie. Blond miodowy oraz jasny blond zimny to najmodniejsze kolory tego sezonu.






fot. Dariusz Senkowski


()
Oprac: Aleksandra Dudzisz

 
 

WyslijPowiadom znajomego DrukujWersja do druku LinkDodaj link Kanal RSSKanal RSS

Zainteresował Cię ten artykuł? Przeczytaj podobne. Kliknij i wybierz temat: fryzura karnawałowa, fyzura, karnawał, karnawał 2009, koki, upięcia


 


 


 
Przepis dnia: Pavlova biała z kiwi

Uzależnia i powoduje, że ci którzy szukali dotąd zastosowania dla "nadmiarowych" białek, mają problem co zrobić z żółtkami.»